Wees je bewust van de veel gemaakte vakantieblunders, want dan kan je deze ongemakkelijke situaties voorkomen. Vaak is het een kwestie van op de hoogte zijn van de regels, zoals de regels omtrent de grootte van je bagage. Je kan dan al snel de veel gemaakte vakantieblunders voorkomen.

 

Paspoort vergeten

Als je op vakantie gaat, dan heb je je reisdocumenten nodig. Afhankelijk van jouw land van bestemming heb jij je paspoort of identiteitsbewijs nodig. Zorg dat je deze altijd bij je hebt, want zonder dit document kan je niet op vakantie. Ook als je binnen Nederland blijft, moet je je identiteitsbewijs bijhebben.

 

Niet houden aan de 100 ml regel

In je handbagage mag je niet meer dan 100 ml per vloeistof meenemen. Daarnaast moeten al deze vloeistoffen in een transparante zakje van maximaal 1 liter zitten. Heb je meer bij je? Dan mag je dit niet meenemen en wordt het voor je weggegooid. Zorg dus bij het inpakken dat je je aan deze regel haalt.

 

Flauwe grapjes op het vliegveld

Niemand vindt jouw grapje over bommen in jouw handbagage grappig. En het personeel op het vliegveld al helemaal niet. Om deze vervelende situaties te voorkomen kan je deze opmerkingen het beste gewoon voor je houden.

 

Koffer te zwaar inpakken

Iedere luchtvaartmaatschappij heeft regels omtrent het maximumgewicht van je handbagage en ruimbagage. Voorkom dus dat jij op het vliegveld aan komt zetten met koffers die zwaarder zijn dan de aangegeven maximum. Je zult dan ter plekke spullen uit je koffers moeten halen of je betaalt een fiks bedrag als boete/toeslag.