Als jij binnenkort op vakantie gaat met het vliegtuig, dan kan je deze tips tegen een jetlag zeer zeker gebruiken. Een jetlag is namelijk een vervelende start van jouw vakantie. Zorg dus dat je weet hoe je deze zo goed mogelijk kan voorkomen. Om jou daarbij te helpen hebben wij voor jou onze tips tegen een jetlag op een rijtje gezet.

 

Ga goed uitgerust op reis

Een goed begin is het halve werk. Zorg ervoor dat je goed uitgerust bent als je vertrekt. Je zal dan minder snel last hebben van een jetlag. De aanpassing aan een nieuw ritme zal dan makkelijker zijn.

 

Geen alcohol of koffie tijdens te vlucht

Het is belangrijk om veel water te drinken voordat je vertrekt en tijdens te vlucht. Maar vermijd het drinken van alcohol en koffie. Deze dranken zullen je alleen maar uitdrogen en de lucht in het vliegtuig is al erg droog.

 

Pas je slaapritme aan de plaats van bestemming aan

Voordat je vertrekt kan je jouw slaapritme al een aantal dagen aanpassen aan jouw plaats van bestemming. Bijvoorbeeld:Als je naar het oosten gaat, ga dan 1 tot 2 uur eerder naar bed dan normaal. Als je naar het westen gaat, ga dan 1 tot 2 uur later naar bed dan normaal. Hierdoor zal het verschil met je bestemming minder zijn.

 

Zorg voor een comfortabele vlucht

Door voor een prettige vlucht te zorgen, zal jij uitgerust op de plaats van bestemming aankomen. Zorg dat je comfortabele kleding aanhebt en dat je een sjaal hebt tegen de kou in het vliegtuig. Ook kan je zaken zoals oordopjes en nekkussentjes meenemen zodat jij nergens meer last van zult hebben.